De Toverwilg van Aartselaar
een sprookje dat werkelijkheid werd

De kleine Wannes woonde in een huisje net buiten het dorp. Soms kwamen zijn vrienden bij hem langs en dan speelden ze altijd in de mooie tuin achter het huisje. Dat was op zichzelf niet zo heel apart want de kinderen van het dorp gingen wel meer bij elkaar thuis spelen. Toch was het altijd wel een beetje speciaal als je bij Wannes ging spelen. Want om de één of andere reden, ja, hoe moet ik dat nu zeggen... leek het alsof euh... wanneer je bij Wannes kwam, tja, dan vergat je altijd een beetje je zorgen. Niet dat je zorgen echt verdwenen of zo maar toch... als je bij Wannes was, dan voelde je je altijd een stukje vrolijker... alsof alles wat erg leek plots een stuk minder erg was.

Wannes zei dat dit kwam door de wilgenboom die bij hem achter in de tuin stond. 'Het is een toverwilg' zo fluisterde hij soms zachtjes. 'Je mag het niemand zeggen, maar als je bij hem in de buurt komt, dan voelt hij wat je voelt... en tracht hij je te helpen'.

In het begin geloofden zijn vriendjes dit hele verhaal eigenlijk niet zo. Sommigen lachten zelfs een beetje met Wannes wanneer hij weer eens over zijn 'toverwilg' vertelde.

Maar toch merkte je dat steeds meer van zijn vriendjes voelden dat het verhaal ergens klopte. En zo kwam het dat op een dag, iemand een kaartje in de boom had gehangen. En op het kaartje stond te lezen 'Ik wou dat de mensen er weer wat meer waren voor elkaar'. Een hele tijd gebeurde er verder niets... tot er op een dag een tweede kaartje in de boom hing. Dit kaartje zei 'Hey lieve toverwilg, kan jij voor mijn zieke zusje zorgen?'

Nu duurde het niet lang alvorens er vele tientallen kaartjes in de boom hingen en op elk van die kaartjes stond een boodschap. Iets wat mensen toewensten aan iemand anders... of gewoon iets waar ze hulp bij vroegen... of iets dat ze hoopten dat zou gebeuren, iets wat mooi was. Natuurlijk zei iedereen steeds dat ze er niet echt in geloofden... in die toverwilg van Wannes... maar toch hingen er steeds meer kaartjes in de boom.

Intussen zijn we vele jaren later en is Wannes allang zelf geen kindje meer, maar laatst hoorde ik dat de toverwilg er nog steeds staat... en in zijn takken hangen duizenden en duizenden kaartjes. En op elk van die kaartjes staat een wens... een wens van een kind die in vervulling gaat. Dat maakt de wensen zo uniek... dat maakt de toverwilg zo uniek.


Hang nu ook jouw kaartje in de boom.


Veel liefs,
Marijke Vandebroeck
Groenenhoek 134
2630 Aarselaar

Marijke@High5voorAartselaar.com

Nu wil het toeval dat ik ook zo een toverboom in mijn tuintje heb staan.
Zo een boom die kinderen uitnodigt om hun dromen te laten uitkomen... een echte wensboom... speciaal voor kinderen.

En jij mag daar jouw kaartje in komen hangen, als je wil.
Een kaartje met daarop... je mooiste wens. Schrijf je wens hieronder maar neer... en dan hang ik hem wel in mijn toverwilg.

En weet je wat?
Eén keer per jaar kunnen we dan allemaal samenkomen, samen met alle andere kinderen die een kaartje in de boom hingen... en dan maken we er een reuzegroot feest van. Samen met de toverwilg

Vind je dat leuk? Schrijf dan maar gauw je wenskaartje hieronder.

Veel liefs,
Marijke Vandebroeck.


Schrijf je wenskaartje
Je naam
 
Je email
 
Tekst op het kaartje
 
   


 


LightUp-YourWorld
Het eerste project van Marijke
www.LightUp-YourWorld.com
Shaoni, Geboren uit het Licht
Een sprookjesboek voor volwassenen
www.shaoni.net
Bedankjesboog
Een initiatief van 'AhA - Aartselaar helpt Aartsemaar'
/www.bedankjesboog.com/